Chilates

Chilates is een body-mind inspanning-ontspanning formule. Die helemaal in onze huidige samenleving past. Waarin stress, overvolle agenda’s maar waarin ook ziektes heersen. Chilates is een fusie van pilates en oosterse invloeden uit de tai chi, chi gong en yoga. Dit zorgt voor een uber-gezond lichaam en geest.

Pilates

Pilates is een “ inspannende ontspanningsles” waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve training die je spiergroepen versterkt en rekt om een sterk, maar ook soepel lichaam te krijgen.

Work that Body

Is een combinatieles waarbij je iedere keer wat anders voorgeschoteld krijgt. De ene keer is het Steps, de andere keer Fitness met gewichtjes of Zumba, Core, noem maar op. Uiteraard wordt het niveau aangepast aan de groep.

Core training

Core training is een workout die zich specifiek richt op je mid-sectie. Alle spieren in dit gebied zullen tijdens de oefeningen in de les worden aan gepakt. De buik-, rug en bekkenspieren zijn niet alleen belangrijk voor een strak en mooi lichaam, maar werken ook als stabilisator.

Algemene spier- en conditietraining

Om de technieken onder de knie te krijgen, worden er eenvoudige oefeningen gebruikt met een pittige intensiteit. De les bestaat uit een warming-up, rek- en strekoefeningen, aerobics en krachtoefeningen waarbij wordt afgesloten met een cooling down en stretching. Kortom een leuke en gevarieerde workout.

Steps / aerobics

Steps-aerobics onderscheidt zich van aerobe oefeningen door het gebruik van een verhoogd platform (de step). Natuurlijk kan de hoogte aan de behoefte worden afgestemd. Omdat de combinatie van Steps en Aerobic toegankelijk en afwisselend is, is deze workout geschikt voor iedereen. Steps/aerobic zorgt voor :

Aerobic Dans

De les bestaat uit een warming-up waar natuurlijk de belangrijke zones extra aangepakt worden ( buik, billen, benen, triceps). Ook het rekken en strekken speelt een belangrijke rol. Aan bod komen alle dansvormen, Jazz, Modern, Show, Soul en waar vraag naar is. De choreo’s zullen voor eenieder te volgen zijn. DANCE TO EXPRESS, NOT TO IMPRESS.

Seniorenfit

Seniorenfit is een les die speciaal afgestemd is op senioren die fit willen worden of blijven. Tijdens de les worden oefeningen aangeboden die spierversterkend zijn en trainen wij op stabiliteit en coördinatie. Natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid de oefeningen op een stoel uit te voeren.

Spinning

Spinning is meer dan alleen een stukje fietsen. Het is een training waarbij het draait om conditie opbouwen en vet verbranden. Spinning is een pittige training, waarbij doorzettingsvermogen belangrijk is. Tijdens een spinning les kan je wel tussen de 600 en 800 calorieën verbranden.