Chilates

Chilates is een body-mind inspanning-ontspanning formule. Die helemaal in onze huidige samenleving past. Waarin stress, overvolle agenda’s maar waarin ook ziektes heersen. Chilates is een fusie van pilates en oosterse invloeden uit de tai chi, chi gong en yoga. Dit zorgt voor een uber-gezond lichaam en geest. Chilates is a form of movement that compliments mind and body work. During the lesson you combine Pilates, Tai chi, yoga and Qigong to assist with relaxation, breathing and muscle strength. The blend of western and eastern methodology ensures you leave feeling up lifted and centered.

Pilates

Pilates is een “ inspannende ontspanningen les” waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve training die je spiergroepen versterkt en rekt om een sterk, maar ook soepel lichaam te krijgen. Ground Pilates is a lesson where you use your body, mind and breathing to, promote relaxation, activate your circulation and reset your digestive system. As Joseph Pilates always said, “you are as young as your spine ". With regular flexi and strengthening work you reconnect with your body and mind. Allowing you to perform daily tasks with ease.

Core training

Core training is een workout die zich specifiek richt op je mid-sectie. Alle spieren in dit gebied zullen tijdens de oefeningen in de les worden aan gepakt. De buik-, rug en bekkenspieren zijn niet alleen belangrijk voor een strak en mooi lichaam, maar werken ook als stabilisator.

Algemene spier- en conditietraining

Om de technieken onder de knie te krijgen, worden er eenvoudige oefeningen gebruikt met een pittige intensiteit. De les bestaat uit een warming-up, rek- en strekoefeningen, aerobics en krachtoefeningen waarbij wordt afgesloten met een cooling down en stretching. Kortom een leuke en gevarieerde workout. All round fitness lessen is a 30 min program which combines Core work with weight training and circuit training to ensure the ultimate full body training.

Aerobic Dans

De les bestaat uit een warming-up waar natuurlijk de belangrijke zones extra aangepakt worden ( buik, billen, benen, triceps). Ook het rekken en strekken speelt een belangrijke rol. Aan bod komen alle dansvormen, Jazz, Modern, Show, Soul en waar vraag naar is. De choreo’s zullen voor eenieder te volgen zijn. DANCE TO EXPRESS, NOT TO IMPRESS.

Seniorenfit

Seniorenfit is een les die speciaal afgestemd is op senioren die fit willen worden of blijven. Tijdens de les worden oefeningen aangeboden die spierversterkend zijn en trainen wij op stabiliteit en coördinatie. Natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid de oefeningen op een stoel uit te voeren.